Lasimies Oy
Lasimies Oy

Palvelumme sopimusasiakkaille

Raaka-aineemme ovat kansainvälisten valmistajien parhaat float-menetelmällä valmistetut lasit, laminoidut lasit ja peilit. Varastoimme useita kymmeniä erilaisia lasityyppejä ja peilejä. Materiaalista valmistamme asiakkaidemme tarpeiden mukaisia tuotteita. Tuotteita ovat esimerkiksi mittatilauksena toimitettavat karkaistut turvalasit, kalustelasit, valaisinlasit, laminoidut lasit ja erilaiset peilit turvakalvolla tai ilman.

Tuotannossa konekantamme edustaa lasialan uusinta teknologiaa. Uusimme konekantaamme asiakastarpeiden mukaisesti ja laitteiden huolto ja kunnossapito ovat tärkeä osa laatupolitiikkamme.

Lasin reunahionnat ja leikkaukset

Leikkauslinjat

Lasit leikataan asiakasvaatimusten mukaisesti leikkauslinjoillamme. Leikkauslinjoja on useita eri materiaaleille ja muodoille.

Reunahionnat

Leikattu reuna lasissa tai peilissä on terävä ja viiltävä. Turvallisuuden ja kestävyyden vuoksi reunat, joihin ei tule peitelistoja, hiotaan erilaisilla hiomalinjoilla. Yleisimmät hionnat joita tehdään ovat TSH- teräväsärmähionta, RRH-raakareunahionta ja KRH-kiiltoreunahionta. Soveltuvin hionta valitaan tuotteeseen käyttötarkoituksen tai ulkonäön mukaan.

Lasin työstäminen

CNC-työstöyksiköt

CNC-yksiköillä työstetään lasien ja peilien reunoja kun tarvitaan esimerkiksi loveuksia, saranakoloja, aukkoja tai erilaisia yksilöllisiä pintakuvioita materiaaliin. Myös erilaiset muotofasetit saadaan syntymään CNC-koneella.

CNC-yksiköiden mittatarkkuus vastaa tarkimpiakin asiakasvaatimuksia.

Lasin karkaisu

Karkaistu turvalasi

Karkaistava lasi kuumennetaan yli 600 asteeseen ja jäähdytetään nopeasti ilmapuhalluksella. Karkaistu lasi on pinnalta puristusjännitetty ja sisältä vetojännitetty.

Tämä jännitystila antaa karkaistulle lasille karkaisemattomaan lasiin verrattuna paremman kestävyyden iskuja, taivutusta ja lämpötilan vaihteluita vastaan.

Rikkoontuessaan karkaistu lasi särkyy pieniksi vaarattomiksi pyöreähköiksi palasiksi, joista puuttuu normaleille laseille ominainen terävä ja leikkaava reuna.

Karkaistuille laseillemme on tehty VTT:llä standardin EN12600 mukaiset iskutestit. Yhdessä tuotannon laatuprosessien ja tuotetestaamien myötä meillä on oikeus lasituotteiden CE EN12150 tuotemerkintään. Pyydettäessä, toimitamme asiakkaillemme CE-todistukset karkaisemistamme laseista.

Karkaisupalvelu

Tarjoamme asiakkaillemme karkaisupalvelua työstettyihin laseihin viikoittain. Ota yhteyttä myyntiin kysyäksesi palvelusta lisää.

Poraukset

Teemme porauksia lasiin 4 millimetristä ylöspäin. Porausreikä voidaan senkata lisätyönä, mikäli mahdollinen kiinnityskanta/vastaava halutaan upottaa lasiin.

Hiekkapuhallus

Hiekkapuhalluksella saadaan aikaa monipuolisia mattakuvioita. Muoto- ja suorakaidelasille tarkoitettu puhalluskoneemme työstää max. 1000 mm leveää lasia tai peiliä. Lasi voidaan puhaltaa kokonaan tai osittain mattapintaiseksi asiakkaan toiveiden mukaisesti. Peilit voidaan puhaltaa etu- tai takapinnaltaan. Näin saadaan synnytettyä erilaisia efektejä läpinäkyvyyden kanssa.